Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bez użycia sokownika. Polecam.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232126
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232126
Składniki
Truskawki oczyścić z szypułek. Dokładnie umyć. Pozostawić na sicie. W garnku zagotować wodę z cukrem. Dodać truskawki. Gotować na wolnym ogniu ok 10 min. Przecedzić. Sok przelać do butelek lub słoików i dobrze zakręcić. Butelki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min. Opisać i wynieść do spiżarni. Truskawki które pozostały można przełożyć do słoików. Nałożyć przykrywki, zakręcić. Pasteryzować 10 min. Są dobrą przekąską, albo dodatkiem do deserów lub ciast. Smacznego.