Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bez użycia sokownika. Polecam.
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 690
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 65
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3898
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 690
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 65
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3898
Składniki
Truskawki oczyścić z szypułek. Dokładnie umyć. Pozostawić na sicie. W garnku zagotować wodę z cukrem. Dodać truskawki. Gotować na wolnym ogniu ok 10 min. Przecedzić. Sok przelać do butelek lub słoików i dobrze zakręcić. Butelki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min. Opisać i wynieść do spiżarni. Truskawki które pozostały można przełożyć do słoików. Nałożyć przykrywki, zakręcić. Pasteryzować 10 min. Są dobrą przekąską, albo dodatkiem do deserów lub ciast. Smacznego.