Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dyniowa latte, czyli kawa przygotowana na obraz i podobieństwo słynnej Pumpkin Spice Latte ze Starbucks’a, towarzyszy nam od czasu do czasu w jesienne i zimowe popołudnia. Słodka, aromatyczna, piernikowa – nie wiadomo, czy to bardziej deser, czy jednak kawa. Przygotowana tak, jak dziś, idealnie smakuje po powrocie z długiego spaceru po lesie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8422
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Składniki
Mleko zagrzej wraz z puree dyniowym, cukrem i przyprawą, a gdy się zagotuje, przelej je przez gęste sito i ponownie ustaw na gazie.
Dodaj kawę i znów doprowadź do wrzenia.
Gotowy napój rozlej do dwóch dużych szklanek lub kubków. Każdą porcję przybierz bitą śmietaną, podawaj natychmiast.