3 królowe w jednym pucharku- DYNIA, FIGA I KASZA JAGLANA!
Dyniowy koktajl jaglany z figą
Składniki
- 200g dyni hokkaido
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1 banan
- pół szklanki mleka migdałowego
- 1 figa
Składniki
- 200g dyni hokkaido
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1 banan
- pół szklanki mleka migdałowego
- 1 figa

Etapy przygotowania
Kaszę jaglana opłukać i ugotować.
Dynię obrać ze skórki (odmiany hokkaido nie trzeba) i ugotować pokrojoną na duże kawałki, bądź upiec w piekarniku (lepiej smakuje pieczona).
Zblendować ugotowaną kaszę z dynią i bananem, a następnie dodać mleka i wymieszać.
Podać ze świeżą figą pokrojoną na ćwiartki.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2068

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 851
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 43

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17828

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 382
Ostatnio komentowane przepisy

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2068

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 851
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 43

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17828

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 382



Składniki
- 200g dyni hokkaido
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1 banan
- pół szklanki mleka migdałowego
- 1 figa
Kaszę jaglana opłukać i ugotować.
Dynię obrać ze skórki (odmiany hokkaido nie trzeba) i ugotować pokrojoną na duże kawałki, bądź upiec w piekarniku (lepiej smakuje pieczona).
Zblendować ugotowaną kaszę z dynią i bananem, a następnie dodać mleka i wymieszać.
Podać ze świeżą figą pokrojoną na ćwiartki.