Do góry

Napoje Przepis na:

Dyniowy koktajl jaglany z figą

Dyniowy koktajl jaglany z figą

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 4424

3 królowe w jednym pucharku- DYNIA, FIGA I KASZA JAGLANA!

Składniki

  • 200g dyni hokkaido
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • pół szklanki mleka migdałowego
  • 1 figa
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglana opłukać i ugotować.

  2. Dynię obrać ze skórki (odmiany hokkaido nie trzeba) i ugotować pokrojoną na duże kawałki, bądź upiec w piekarniku (lepiej smakuje pieczona).

  3. Zblendować ugotowaną kaszę z dynią i bananem, a następnie dodać mleka i wymieszać.

  4. Podać ze świeżą figą pokrojoną na ćwiartki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń