Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na koniec lata przepis na fermentowaną lemoniadę. Lekko musująca, orzeźwiająca i pełna soku z cytryny. Zdrowa dla jelit, bo zawiera całe mnóstwo naturalnych probiotyków. Nic tylko pić...... Polecam
Super smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 109
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 15
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 38
Sałatka z kuskusem perłowym, pesto pomidorowym i kremową burratą. Dobrze spra...
Odsłon: 30
Posiłkowałem się przepisem Pani mieszkającej w Grecji i jest to chleb tradycy...
Odsłon: 245
Super smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 109
Prosta i pyszna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Słodki smak batatów przeła...
Odsłon: 15
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 38
Sałatka z kuskusem perłowym, pesto pomidorowym i kremową burratą. Dobrze spra...
Odsłon: 30
Posiłkowałem się przepisem Pani mieszkającej w Grecji i jest to chleb tradycy...
Odsłon: 245
Składniki
Cytryny dokładnie umyć, przekroić na pół. Do dużego słoika wycisnąć sok z cytryn, dodać cukier lub miód i wymieszać, aż się rozpuści. Wlać litr filtrowanej lub przegotowanej i wystudzonej wody. Dodać wyciśnięte połówki cytryn. Słoik zamknąć i zostawić w temperaturze pokojowej na trzy dni.
W czwartym dniu płyn przelać do butelek i zostawić do fermentacji na kolejne trzy dni. Po tym czasie lemoniada powinna być już musująca. Butelki wstawić do lodówki. Można przechowywać do dwóch tygodni.