Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na koniec lata przepis na fermentowaną lemoniadę. Lekko musująca, orzeźwiająca i pełna soku z cytryny. Zdrowa dla jelit, bo zawiera całe mnóstwo naturalnych probiotyków. Nic tylko pić...... Polecam
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1217
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1267
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 204
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1217
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1267
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 204
Składniki
Cytryny dokładnie umyć, przekroić na pół. Do dużego słoika wycisnąć sok z cytryn, dodać cukier lub miód i wymieszać, aż się rozpuści. Wlać litr filtrowanej lub przegotowanej i wystudzonej wody. Dodać wyciśnięte połówki cytryn. Słoik zamknąć i zostawić w temperaturze pokojowej na trzy dni.
W czwartym dniu płyn przelać do butelek i zostawić do fermentacji na kolejne trzy dni. Po tym czasie lemoniada powinna być już musująca. Butelki wstawić do lodówki. Można przechowywać do dwóch tygodni.