Do góry

Napoje Przepis na:

Gorąca czekolada z bitą śmietaną

Gorąca czekolada z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 269 Ocena: 1590

Dodano:

Odsłon: 292

Tym razem jednak postanowiłam nieco odmienić mój sprawdzony przepis. Dodatek bitej śmietany sprawił, iż mogłam poczuć się niczym w najlepszej kawiarni. Gorąca czekolada z bitą śmietaną to prosty i łatwy w przygotowaniu napój, który na pewno poprawi wam nastrój. Jest to napój, który jeszcze bardziej pokochacie.

Składniki

  • mleko 3,2% 250 ml
  • śmietana 30 % 250 ml
  • miód 50 g
  • Cukier puder 50 g
  • śmietanfix 10 g
  • czekolada 70 % 100 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gorąca czekolada z bitą śmietaną

Przygotowanie

  1. Czekoladę łamiemy na kawałki. Mleko zagotowujemy z miodem. Do gotującego się mleka dodajemy czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Lekko studzimy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Ciepłą czekoladę przelewamy do wysokiego kubka. Dekorujemy bitą śmietaną.

  2. Zapraszam na mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń