Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny , aromatyczny i rozgrzewający grzaniec z wina . Doskonały na zimowe wieczory .
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 81
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 81
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Składniki
Do wysokiego garnka wlewam dokładnie tyle wina ile potrzebuję . Odmierzam porcje szklanką . Wino grzeję tak długo aż będzie gorące . Z garnka unosi się cudowny aromat . Tak zagrzane wino przelewam do szklanek . Do szklanki ok 250 ml dodaję 3 goździki oraz plaster pomarańczy razem ze skórką. Jeżeli ktoś lubi może dodać szczyptę cynamonu lub specjalnej przyprawy do grzańca . Gwarantuję , że będzie smakowało oraz że napój dobrze nas rozgrzeje . Polecam. Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com/2020/12/grzane-wino.html