Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wielu krajach europejskich w okresie świąt Bożego Narodzenia pije się grzane wino. Zapraszam do spróbowania mojej wersji grzanego wina na świąteczne wieczory. Czerwone wino znane jest ze swoich właściwości prozdrowotnych w połączeniu z przyprawami tworzy niesamowicie zdrową i rozgrzewającą mieszankę.
Garnek, łyżeczka, sitko
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11994
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11994
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Do garnka wlewamy wino, wodę oraz wrzucamy przyprawy, plasterki cytryny i pomarańczy. Doprowadzamy do zagotowania.
Przecedzamy przez sitko, a następnie dodajemy miód.
Nalewamy do kieliszków lub szklanek i się rozgrzewamy.