Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbata z rumem to idealny napój na rozgrzanie kiedy czujemy, że "bierze" nas przeziębienie.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Herbatę wsypujemy do zaparzacza, zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 5 minut. Herbatę przelewamy do filiżanek dolewamy około 20 ml rumu. Możemy doprawić do smaku cytryną oraz miodem. Pijemy od razu po przygotowaniu. Taka herbata jest wspaniała po ciężkim dniu/tygodniu lub, na rozgrzanie w zimny dzień.