Podaję przepis na zrobienie bardzo smacznej wódki, Jałowcówki (wódka myśliwych), idealnej z zimnym tonikiem.
Jałowcówka (Gin)
Składniki
- 0,7 l wódki
- 40 ziaren suszonych jałowca
- 1 łyżeczka miodu akacjowego
- 4 igły z sosny
Składniki
- 0,7 l wódki
- 40 ziaren suszonych jałowca
- 1 łyżeczka miodu akacjowego
- 4 igły z sosny

Etapy przygotowania
Do butelki wrzucamy 40 zgniecionych ziaren jałowca, igły z sosny i łyżeczkę miodu akacjowego, wlewamy 0,7 l. wódki i mieszamy tak długo aż rozpuści się miód. Odstawiamy na 14 dni w ciemne miejsce. Nalewka powinna zmienić kolor na złoty i mieć delikatny smak jałowca. Nalewka jest gotowa do picia, owoce jałowca możemy zostawić w butelce. Pijemy mocno schłodzoną, najlepiej z oryginalnym tonikiem. Na zdrowie :)
Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Kiełbasy
Odsłon: 319

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 254

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 181

Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 756
Ostatnio komentowane przepisy
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Majeranek
- Kiełbasy
Odsłon: 319

Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Warzywa
- Nabiał
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 254

Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 181

Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 756



Składniki
- 0,7 l wódki
- 40 ziaren suszonych jałowca
- 1 łyżeczka miodu akacjowego
- 4 igły z sosny
Do butelki wrzucamy 40 zgniecionych ziaren jałowca, igły z sosny i łyżeczkę miodu akacjowego, wlewamy 0,7 l. wódki i mieszamy tak długo aż rozpuści się miód. Odstawiamy na 14 dni w ciemne miejsce. Nalewka powinna zmienić kolor na złoty i mieć delikatny smak jałowca. Nalewka jest gotowa do picia, owoce jałowca możemy zostawić w butelce. Pijemy mocno schłodzoną, najlepiej z oryginalnym tonikiem. Na zdrowie :)
Ciekawy pomysł :)
Super! Do pieczenia wołowiny idealna!
Najlepsze nalewki to domowe , smakowicie i kusząco.;)
Super propozycja gratuluję
Domowe nalewki są najlepsze 👌