Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysta, kremowa i bardzo aromatyczna. Polecam zrobić domowym sposobem, nie używając tych z proszku ani z ekspresu :)
filiżnka, trzepaczka do śmietany, mały garnek do mleka
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4910
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9638
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1431
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4910
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1064
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9638
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1431
Składniki
Do filiżanki wlać gorącą wodę.
Śmietanę ubić trzepaczką na sztywno.
Mleko doprowadzić do wrzenia, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia wsypać kawę, cukier i pokruszone dwie kostki czekolady. Wymieszać do rozpuszczenia i lekkiego spienienia składników.
Z filiżanki wylać wodę, wlać kawę, na wierzch ułożyć bitą śmietanę i posypać startą na tarce kostką czekolady.