Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysta, kremowa i bardzo aromatyczna. Polecam zrobić domowym sposobem, nie używając tych z proszku ani z ekspresu :)
        filiżnka, trzepaczka do śmietany, mały garnek do mleka
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35927
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35927
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1283
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        
                Składniki
Do filiżanki wlać gorącą wodę.
Śmietanę ubić trzepaczką na sztywno.
Mleko doprowadzić do wrzenia, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia wsypać kawę, cukier i pokruszone dwie kostki czekolady. Wymieszać do rozpuszczenia i lekkiego spienienia składników.
Z filiżanki wylać wodę, wlać kawę, na wierzch ułożyć bitą śmietanę i posypać startą na tarce kostką czekolady.