Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysta, kremowa i bardzo aromatyczna. Polecam zrobić domowym sposobem, nie używając tych z proszku ani z ekspresu :)
filiżnka, trzepaczka do śmietany, mały garnek do mleka
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 61
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 39
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9294
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 61
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 39
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9294
Składniki
Do filiżanki wlać gorącą wodę.
Śmietanę ubić trzepaczką na sztywno.
Mleko doprowadzić do wrzenia, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia wsypać kawę, cukier i pokruszone dwie kostki czekolady. Wymieszać do rozpuszczenia i lekkiego spienienia składników.
Z filiżanki wylać wodę, wlać kawę, na wierzch ułożyć bitą śmietanę i posypać startą na tarce kostką czekolady.