Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest puszysta, kremowa i bardzo aromatyczna. Polecam zrobić domowym sposobem, nie używając tych z proszku ani z ekspresu :)
filiżnka, trzepaczka do śmietany, mały garnek do mleka
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3935
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1681
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3935
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1681
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Do filiżanki wlać gorącą wodę.
Śmietanę ubić trzepaczką na sztywno.
Mleko doprowadzić do wrzenia, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia wsypać kawę, cukier i pokruszone dwie kostki czekolady. Wymieszać do rozpuszczenia i lekkiego spienienia składników.
Z filiżanki wylać wodę, wlać kawę, na wierzch ułożyć bitą śmietanę i posypać startą na tarce kostką czekolady.