Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa chałwowa

Kawa chałwowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1514

Dodano:

Odsłon: 1071

Słodka chałwa turecka doskonale komponuje się z gorzkim smakiem kawy.

Składniki

  • 200 ml mleka 100 g chałwy tureckiej 100 ml espresso chałwa do posypania
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do mleka dodajemy pokruszoną chałwę. Podgrzewamy ciągle mieszając, aż chałwa się rozpuści i połączy z mlekiem.

    Do filiżanek wlewamy podgrzane mleko, a następnie dolewamy kawę. Posypujemy pokruszoną chałwą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 23 czerwca 2018 Nie no, koniecznie musze wyprobowac!! Juz sie cala obslinilam :-)) Do tej pory nie znalam tego, probowalam jedynie slodzic kawe przy pomocy miodu - strasznie smaczna!! ale chalwa nie przyszla mi do glowy..

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 23 czerwca 2018 Juz sam opis brzmi bardzo apetycznie, wyobrazam sobie ten zapach i smak :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń