Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka chałwa turecka doskonale komponuje się z gorzkim smakiem kawy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7877
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13646
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7877
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13646
Składniki
Do mleka dodajemy pokruszoną chałwę. Podgrzewamy ciągle mieszając, aż chałwa się rozpuści i połączy z mlekiem. Do filiżanek wlewamy podgrzane mleko, a następnie dolewamy kawę. Posypujemy pokruszoną chałwą.