Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na kawę z dodatkiem chili. Taka kawa to znakomity środek rozgrzewający i dodający energii, ale także dostarczający cennych składników napój.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7669
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2832
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7669
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2832
Składniki
W przepisie można wykorzystać espresso z kawiarki czy ekspresu lub dowolną, ulubioną, kawę. Na dno szklanki nakładamy porcję miodu – 1 lub 2 łyżeczki. Delikatnie wlewamy kawę. Mleko ubijamy je za pomocą spieniacza i wlewamy je do szklanki. Wierzch posypujemy szczyptą chilli. Zamiast mleka można dodać bitej śmietany.