Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na kawę o smaku bananowym. Najwspanialsza w tym napoju wcale nie jest kawa, ale delikatna bananowa pianka. Z resztą takie mleko można pić nawet bez kawy, z dodatkiem miodu i cynamonu smakuje idealnie.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 57
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 135
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1066
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 57
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 135
Składniki
Mleko podgrzać, połowę dodać do kawy – osłodzonej według uznania, wymieszać. Drugą połowę mleka zblenderować z bananem, 1 łyżeczką miodu (lub cukru) i szczyptą cynamonu. Do szklanki przelać kawę, a następnie mleko bananowe. Całość można posypać kakao lub cynamonem.