Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący napój dla dbających o linię. Z powodzeniem może zastąpić drugie śniadanie lub kolację.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1236
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4330
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1236
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4330
Składniki
Płatki migdałów wsypujemy na suchą patelnię, prażymy do momentu zrumienienia.* * Pamiętajmy, że patelnia jeszcze po zdjęciu z palnika jest rozgrzana i nasze migdały ulegają dalszemu zrumienieniu. Jeżeli więc zdejmujemy bardzo zrumienione migdały z palnika, należy je jak najszybciej przesypać do miseczki, w przeciwnym razie mogą się spalić, a my nawet tego nie zauważymy. :)
Mleko kokosowe łączymy z cukrem, ogrzewamy przez chwilę na wolnym ogniu, aby cukier ładnie nam się rozpuścił. Odstawiamy do wystudzenia. Banany obieramy ze skóry, kroimy na kawałki. Pokrojone owoce wrzucamy do blendera, dodajemy maślankę oraz zimne mleko kokosowe. Całość blendujemy do momentu uzyskania napoju o jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek, posypujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego.