Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl na bazie lodów, jagód ze słoika i wiórków kokosowych.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 390
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 366
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 390
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Do blendera kielichowego wrzuciłam lody. Wlałam mleko. Wsypałam wiórki kokosowe i dodałam jagody ze słoika. Jest to taka domowa konfitura jagodowa jedynie z cukrem, ale dość rzadka jak na konfiturę. Blender zamknęłam i wszystko zmiksowałam na jednolity koktajl. Czas miksowania jest zależny od blndera więc go nie podaje. Zmiksowany koktajl przelałam do wysokiej szklanki i podałam od razu po przygotowaniu. Najlepiej podać go ze słomką. Taki koktajl czy też shake można podać jako deser lub napój. Z podanych proporcji wychodzi jedna niecała szklanka koktajlu.