Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl na bazie lodów, jagód ze słoika i wiórków kokosowych.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1766
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 259
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 249
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1766
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 259
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 249
Składniki
Do blendera kielichowego wrzuciłam lody. Wlałam mleko. Wsypałam wiórki kokosowe i dodałam jagody ze słoika. Jest to taka domowa konfitura jagodowa jedynie z cukrem, ale dość rzadka jak na konfiturę. Blender zamknęłam i wszystko zmiksowałam na jednolity koktajl. Czas miksowania jest zależny od blndera więc go nie podaje. Zmiksowany koktajl przelałam do wysokiej szklanki i podałam od razu po przygotowaniu. Najlepiej podać go ze słomką. Taki koktajl czy też shake można podać jako deser lub napój. Z podanych proporcji wychodzi jedna niecała szklanka koktajlu.