Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl na bazie lodów, jagód ze słoika i wiórków kokosowych.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 41
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 660
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10887
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 41
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 660
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10887
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Składniki
Do blendera kielichowego wrzuciłam lody. Wlałam mleko. Wsypałam wiórki kokosowe i dodałam jagody ze słoika. Jest to taka domowa konfitura jagodowa jedynie z cukrem, ale dość rzadka jak na konfiturę. Blender zamknęłam i wszystko zmiksowałam na jednolity koktajl. Czas miksowania jest zależny od blndera więc go nie podaje. Zmiksowany koktajl przelałam do wysokiej szklanki i podałam od razu po przygotowaniu. Najlepiej podać go ze słomką. Taki koktajl czy też shake można podać jako deser lub napój. Z podanych proporcji wychodzi jedna niecała szklanka koktajlu.