Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl przygotowałam z prażonych jabłek z cynamonem, mleka i jogurtu naturalnego. Dodałam do niego również ciasteczka. Koktajl wyszedł fajny i w smaku przypominał mi szarlotkę dlatego tak go nazwałam.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 511
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 461
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 511
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 461
Składniki
Jabłko obrałam i usunęłam gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka pokroiłam w kosteczkę i przełożyłam do rondelka. Dolałam odrobinkę wody. Dodałam cukier waniliowy i szczyptę cynamonu. Jabłka prażyłam na małym ogniu aż zrobiły się mięciutkie. Uprażone jabłka odstawiłam do wystygnięcia, a następnie dodatkowo schłodziłam w lodówce przez noc. Do koktajlu można też użyć gotowych jabłek ze słoika, najlepiej schłodzonych. Do blendera przełożyłam prażone jabłka. Wkruszyłam do nich ciastka. Dodałam jogurt naturalny i mleko. Blender zamknęłam i zmiksowałam wszystko na jednolity koktajl. Gotowy koktajl przelałam do szklanki i podałam ze słomką.