Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 494 Ocena: 3956
Dodano: 19.02.2020
Odsłon: 145
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Jabłko obrałam i usunęłam gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka pokroiłam w kosteczkę i przełożyłam do rondelka. Dolałam odrobinkę wody. Dodałam cukier waniliowy i szczyptę cynamonu. Jabłka prażyłam na małym ogniu aż zrobiły się mięciutkie. Uprażone jabłka odstawiłam do wystygnięcia, a następnie dodatkowo schłodziłam w lodówce przez noc. Do koktajlu można też użyć gotowych jabłek ze słoika, najlepiej schłodzonych. Do blendera przełożyłam prażone jabłka. Wkruszyłam do nich ciastka. Dodałam jogurt naturalny i mleko. Blender zamknęłam i zmiksowałam wszystko na jednolity koktajl. Gotowy koktajl przelałam do szklanki i podałam ze słomką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)