Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej kuchni postawiłam dzisiaj na duet gruszka- rabarbar. Smak całości wzbogaciłam dodatkiem anyżu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424687
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4688
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424687
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4688
Składniki
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałeczki. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, usuwamy z nich gniazda nasienne. Pokrojony rabarbar wrzucamy do garnka, zalewamy litrem zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się rabarbaru dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, po 5 minutach dodajemy gruszki i anyż. Jeżeli kompot wydaje nam się zbyt gęsty, możemy dolać trochę wody, maksymalnie 1/2 litra. Gotowy kompot studzimy, przelewamy do dzbanka. Smacznego.