Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej kuchni postawiłam dzisiaj na duet gruszka- rabarbar. Smak całości wzbogaciłam dodatkiem anyżu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12018
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16642
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5376
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12018
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16642
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5376
Składniki
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałeczki. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, usuwamy z nich gniazda nasienne. Pokrojony rabarbar wrzucamy do garnka, zalewamy litrem zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się rabarbaru dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, po 5 minutach dodajemy gruszki i anyż. Jeżeli kompot wydaje nam się zbyt gęsty, możemy dolać trochę wody, maksymalnie 1/2 litra. Gotowy kompot studzimy, przelewamy do dzbanka. Smacznego.