Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, niezwykle aromatyczny i pachnący świętami kompot z suszonych owoców, nie może go zabrać na naszym wigilijnym stole.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Owoce wypłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc, włóż do dużego garnka ponieważ owoce podwoją swoją objętość. Następnego dnia zagotuj, dodaj przyprawy, sok z cytryny obrane pomarańcze i mandarynki, gotuj na małym ogniu około pół godziny, dopraw do smaku cukrem i miodem, przelej do dzbanka podaj do wieczerzy wigilijnej.