Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny, niezwykle aromatyczny i pachnący świętami kompot z suszonych owoców, nie może go zabrać na naszym wigilijnym stole.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11994
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11994
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Owoce wypłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc, włóż do dużego garnka ponieważ owoce podwoją swoją objętość. Następnego dnia zagotuj, dodaj przyprawy, sok z cytryny obrane pomarańcze i mandarynki, gotuj na małym ogniu około pół godziny, dopraw do smaku cukrem i miodem, przelej do dzbanka podaj do wieczerzy wigilijnej.