Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na pewno wszystkim znany kompot z suszu, który każdego roku gości na moim świątecznym stole. Nie może go zabraknąć.
garnek, sitko, dzbanek ,
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 37
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 32
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 463
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 37
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 32
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 463
Składniki
Owoce przepłukać na sitku wodą. Następnie włożyć do garnka , zalać gorącą wodą ,przykryć przykrywką odstawić na całą noc by owoce napęczniały. Następnego dnia garnek z owocami i wodą w ( której się moczyły owoce ) wstawić na gaz , doprowadzić do zagotowania. Dodać laskę cynamonu, goździki oraz cukier gotować na małym ogniu około 30 minut. kompot ma tylko wolniutko pykać. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny a także miód do smaku. Dobrze schłodzić. Schłodzony kompot przelać do wysokiego dzbanka szklanego i podać na świąteczny stół.
Kompot podczas gotowania.