Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na pewno wszystkim znany kompot z suszu, który każdego roku gości na moim świątecznym stole. Nie może go zabraknąć.
garnek, sitko, dzbanek ,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11466
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1227
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12011
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2208
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11466
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1227
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12011
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2208
Składniki
Owoce przepłukać na sitku wodą. Następnie włożyć do garnka , zalać gorącą wodą ,przykryć przykrywką odstawić na całą noc by owoce napęczniały. Następnego dnia garnek z owocami i wodą w ( której się moczyły owoce ) wstawić na gaz , doprowadzić do zagotowania. Dodać laskę cynamonu, goździki oraz cukier gotować na małym ogniu około 30 minut. kompot ma tylko wolniutko pykać. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny a także miód do smaku. Dobrze schłodzić. Schłodzony kompot przelać do wysokiego dzbanka szklanego i podać na świąteczny stół.
Kompot podczas gotowania.