Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny raczej się nie pokrywają, użyłem mrożonych malin. Świetnie się sprawdziły. Do mojego kompotu daję minimum cukru. Można go potem dosłodzić, a nie ma co przesadzać z cukrem.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 334
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1758
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17129
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 334
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14802
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1758
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17129
Składniki
Agrest umyłem i oczyściłem z ogonków oraz szypułek.
Każdy słoik napełniłem agrestem do ¾ wysokości, a wierzch dodałem 2-3 garstki zamrożonych malin. Do brzegu słoika zostało około 3-4 cm.
Owoce w słoiku posypałem cukrem i zalałem ciepłą wodą.
W dużym garnku na dno wyłożyłem ściereczkę, ustawiłem w nim zakręcone słoiki i pasteryzowałem około 15 minut.
Słoiki studzę ułożone na ręczniku do góry dnem.