Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny raczej się nie pokrywają, użyłem mrożonych malin. Świetnie się sprawdziły. Do mojego kompotu daję minimum cukru. Można go potem dosłodzić, a nie ma co przesadzać z cukrem.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7632
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2656
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71139
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7632
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2656
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71139
Składniki
Agrest umyłem i oczyściłem z ogonków oraz szypułek.
Każdy słoik napełniłem agrestem do ¾ wysokości, a wierzch dodałem 2-3 garstki zamrożonych malin. Do brzegu słoika zostało około 3-4 cm.
Owoce w słoiku posypałem cukrem i zalałem ciepłą wodą.
W dużym garnku na dno wyłożyłem ściereczkę, ustawiłem w nim zakręcone słoiki i pasteryzowałem około 15 minut.
Słoiki studzę ułożone na ręczniku do góry dnem.