Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis. Idealny dodatek do letnich obiadów. Kompot jest słodziutki i można go rozcieńczać wodą. Niezapomniany smak dzieciństwa. Obowiązkowa pozycja w naszej spiżarce ????
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 74
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 77
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 74
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 77
Składniki
Czereśnie dokładnie myjemy i usuwamy ogonki.
Przygotowujemy syrop z wody i cukru – ilość zależy od ilości słoików: w garnku gotujemy wodę z cukrem (na każde 200 ml wody dajemy 100 g cukru).
Owoce przekładamy do wyparzonych i wysuszonych słoików – napełniamy do około 3/4 wysokości słoika.
Zalewamy gorącą zalewą – zostawiamy około 1 cm wolnego miejsca od góry.
Słoiki zakręcamy szczelnie i pasteryzujemy.