Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis. Idealny dodatek do letnich obiadów. Kompot jest słodziutki i można go rozcieńczać wodą. Niezapomniany smak dzieciństwa. Obowiązkowa pozycja w naszej spiżarce ????
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Czereśnie dokładnie myjemy i usuwamy ogonki.
Przygotowujemy syrop z wody i cukru – ilość zależy od ilości słoików: w garnku gotujemy wodę z cukrem (na każde 200 ml wody dajemy 100 g cukru).
Owoce przekładamy do wyparzonych i wysuszonych słoików – napełniamy do około 3/4 wysokości słoika.
Zalewamy gorącą zalewą – zostawiamy około 1 cm wolnego miejsca od góry.
Słoiki zakręcamy szczelnie i pasteryzujemy.