Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taki kompot będzie niespodzianką dla gości w czasie wspólnej biesiady przy grillu.
Obrany rabarbar kroimy w plasterki i grillujemy z każdej strony ok. 2 minuty.
Ja robiłam to na patelni grillowej.
Zgrillowane plasterki przekładamy do dzbanka.
Na patelnię wlewamy 1-2 łyżki octu balsamicznego podlewamy odrobiną wody i chwilę odparowujemy ocet.
Przelewamy płyn do dzbanka z rabarbarem.
Miętę płuczemy wkładamy do dzbanka zalewamy wszystko gorącą wodą.
Dodajemy do smaku 2-3 łyżki miodu , i przykrywamy dzbanek do zaparzenia mięty. Wspaniale smakuje na ciepło i schłodzony.
Smak późnej wiosny w słoiku! Po wielu perypetiach z moim rabarbarem w końcu...
Odsłon: 366
Składniki
Obrany rabarbar kroimy w plasterki i grillujemy z każdej strony ok. 2 minuty. Ja robiłam to na patelni grillowej. Zgrillowane plasterki przekładamy do dzbanka. Na patelnię wlewamy 1-2 łyżki octu balsamicznego podlewamy odrobiną wody i chwilę odparowujemy ocet. Przelewamy płyn do dzbanka z rabarbarem. Miętę płuczemy wkładamy do dzbanka zalewamy wszystko gorącą wodą. Dodajemy do smaku 2-3 łyżki miodu , i przykrywamy dzbanek do zaparzenia mięty. Wspaniale smakuje na ciepło i schłodzony.
Przepisy Napoje
Napoje
lemoniada arbuzowo-truskawkowa
Napoje
Domowa anyżówka
Napoje
Koktajl na płaski brzuch
Napoje
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
lemoniada arbuzowo-truskawkowa
Orzeźwiająca i pyszna, w sam raz na upały....
Odsłon: 2790
Domowa anyżówka
Nalewka z ziaren anyżu - czyli popularna anyżówka - ma bardzo charakterystycz...
Odsłon: 2294