Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taki kompot będzie niespodzianką dla gości w czasie wspólnej biesiady przy grillu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5778
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98256
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5778
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Obrany rabarbar kroimy w plasterki i grillujemy z każdej strony ok. 2 minuty. Ja robiłam to na patelni grillowej. Zgrillowane plasterki przekładamy do dzbanka. Na patelnię wlewamy 1-2 łyżki octu balsamicznego podlewamy odrobiną wody i chwilę odparowujemy ocet. Przelewamy płyn do dzbanka z rabarbarem. Miętę płuczemy wkładamy do dzbanka zalewamy wszystko gorącą wodą. Dodajemy do smaku 2-3 łyżki miodu , i przykrywamy dzbanek do zaparzenia mięty. Wspaniale smakuje na ciepło i schłodzony.