Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kompot, świetnie pasujący do obiadów.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19523
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2057
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1725
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19523
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2057
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1725
Składniki
Myjemy jabłka, po czym je strugamy i oczyszczamy je z rdzenia oraz ogonków. Pokrojone jabłka na ćwiartki wrzucamy do garnka.
Do jabłek dodajemy cukier, opcjonalnie można dodać laskę cynamonu i kilka goździków lub sok z malin. Wlewamy wodę i gotujemy. Kompot należy zagotować, po czym na małym ogniu gotować jeszcze 20 minut, gdy jabłka będą już miękkie lub zaczną się rozpadać to kompot będzie gotowy.