Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kompot, świetnie pasujący do obiadów.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1677
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1734
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1677
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1734
Składniki
Myjemy jabłka, po czym je strugamy i oczyszczamy je z rdzenia oraz ogonków. Pokrojone jabłka na ćwiartki wrzucamy do garnka.
Do jabłek dodajemy cukier, opcjonalnie można dodać laskę cynamonu i kilka goździków lub sok z malin. Wlewamy wodę i gotujemy. Kompot należy zagotować, po czym na małym ogniu gotować jeszcze 20 minut, gdy jabłka będą już miękkie lub zaczną się rozpadać to kompot będzie gotowy.