Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kompot, świetnie pasujący do obiadów.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Myjemy jabłka, po czym je strugamy i oczyszczamy je z rdzenia oraz ogonków. Pokrojone jabłka na ćwiartki wrzucamy do garnka.
Do jabłek dodajemy cukier, opcjonalnie można dodać laskę cynamonu i kilka goździków lub sok z malin. Wlewamy wodę i gotujemy. Kompot należy zagotować, po czym na małym ogniu gotować jeszcze 20 minut, gdy jabłka będą już miękkie lub zaczną się rozpadać to kompot będzie gotowy.