Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i doskonale gasi pragnienie :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1016
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 549
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1016
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 549
Składniki
Owoce dokładnie myję i obieram, truskawki o tej porze mam zwykle mrożone, chociaż można już kupić świeże. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki.
Wszystkie owoce oraz listek mięty wrzucam do garnka, zalewam zimna wodą i gotuję na wolnym ogniu, tylko do momentu aż woda zawrze. Potem wyłączam gaz i zostawiam owoce przez jakiś czas pod przykryciem.
Słodzę albo cukrem brązowym, albo własnoręcznie robionym miodem mniszkowym. Taki kompot świetnie smakuje, doskonale gasi pragnienie i dzieci go uwielbiają.