Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i doskonale gasi pragnienie :)
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 244
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 132
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 256
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2237
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 132
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 244
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 132
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 256
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2237
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 132
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 131
Składniki
Owoce dokładnie myję i obieram, truskawki o tej porze mam zwykle mrożone, chociaż można już kupić świeże. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki.
Wszystkie owoce oraz listek mięty wrzucam do garnka, zalewam zimna wodą i gotuję na wolnym ogniu, tylko do momentu aż woda zawrze. Potem wyłączam gaz i zostawiam owoce przez jakiś czas pod przykryciem.
Słodzę albo cukrem brązowym, albo własnoręcznie robionym miodem mniszkowym. Taki kompot świetnie smakuje, doskonale gasi pragnienie i dzieci go uwielbiają.