Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, łatwy i doskonale gasi pragnienie :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 321
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17104
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 321
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17104
Składniki
Owoce dokładnie myję i obieram, truskawki o tej porze mam zwykle mrożone, chociaż można już kupić świeże. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki.
Wszystkie owoce oraz listek mięty wrzucam do garnka, zalewam zimna wodą i gotuję na wolnym ogniu, tylko do momentu aż woda zawrze. Potem wyłączam gaz i zostawiam owoce przez jakiś czas pod przykryciem.
Słodzę albo cukrem brązowym, albo własnoręcznie robionym miodem mniszkowym. Taki kompot świetnie smakuje, doskonale gasi pragnienie i dzieci go uwielbiają.