Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z rabarbaru doskonale smakuje, zwłaszcza w upalne dni. Kompot najlepiej smakuje na drugi dzień. Kompot możemy przecedzić przez gęste sitko, lecz ja nie cedzę , po prostu odlewam potrzebną ilość kompotu, a kawałki rabarbaru pozostają na dnie. Kompot podajemy schłodzony.
Większy garnek, ostry nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, miarka litrowa, łyżka
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1620
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1479
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1620
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1479
Składniki
Rabarbar myjemy, kroimy na kawałki 2 - 3 cm. Wodę wlewamy do garnka, wsypujemy cukier, mieszamy. Garnek stawiamy na ogniu, zagotowujemy. Na gotującą się wodę wsypujemy pokrojony rabarbar, mieszamy.
Gotujemy przez 5 minut pod przykryciem. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Teraz możemy dodać sok z cytryny.
Smacznego !