Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z rabarbaru doskonale smakuje, zwłaszcza w upalne dni. Kompot najlepiej smakuje na drugi dzień. Kompot możemy przecedzić przez gęste sitko, lecz ja nie cedzę , po prostu odlewam potrzebną ilość kompotu, a kawałki rabarbaru pozostają na dnie. Kompot podajemy schłodzony.
Większy garnek, ostry nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, miarka litrowa, łyżka
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24836
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24836
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Rabarbar myjemy, kroimy na kawałki 2 - 3 cm. Wodę wlewamy do garnka, wsypujemy cukier, mieszamy. Garnek stawiamy na ogniu, zagotowujemy. Na gotującą się wodę wsypujemy pokrojony rabarbar, mieszamy.
Gotujemy przez 5 minut pod przykryciem. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Teraz możemy dodać sok z cytryny.
Smacznego !