Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z rabarbaru doskonale smakuje, zwłaszcza w upalne dni. Kompot najlepiej smakuje na drugi dzień. Kompot możemy przecedzić przez gęste sitko, lecz ja nie cedzę , po prostu odlewam potrzebną ilość kompotu, a kawałki rabarbaru pozostają na dnie. Kompot podajemy schłodzony.
Większy garnek, ostry nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, miarka litrowa, łyżka
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182105
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182105
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
Rabarbar myjemy, kroimy na kawałki 2 - 3 cm. Wodę wlewamy do garnka, wsypujemy cukier, mieszamy. Garnek stawiamy na ogniu, zagotowujemy. Na gotującą się wodę wsypujemy pokrojony rabarbar, mieszamy.
Gotujemy przez 5 minut pod przykryciem. Następnie garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Teraz możemy dodać sok z cytryny.
Smacznego !