Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wigilijnym stole obowiązkowo pojawia się u nas kompot z suszu, są w nim śliwki, gruszki i suszone jabłka. Dzisiaj proponuje Wam jednak kompot z suszu w nieco innym wydaniu. To taka poświąteczna wersja, kiedy w domu zostały mi już tylko suszone gruszki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5299
Składniki
Gruszki zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Kompot gotujemy 10 minut, słodzimy jeżeli jest taka potrzeba i odstawiamy do przestudzenia. Do chłodnego kompotu dodajemy ocet jabłkowy. Smacznego.