Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj banalnie prosty, tradycyjny przepis na kompot. Sezon truskawkowy trwa i grzechem byłoby nie skorzystać z dostępności tych pysznych owoców. Tak więc zapraszam Was właśnie na kompot truskawkowy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 724
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12520
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 724
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12520
Składniki
Truskawki płuczemy, pozbawiamy szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się truskawek dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, następnie studzimy i przelewamy do dzbanka.