Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj banalnie prosty, tradycyjny przepis na kompot. Sezon truskawkowy trwa i grzechem byłoby nie skorzystać z dostępności tych pysznych owoców. Tak więc zapraszam Was właśnie na kompot truskawkowy.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 68
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Truskawki płuczemy, pozbawiamy szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się truskawek dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, następnie studzimy i przelewamy do dzbanka.