Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj banalnie prosty, tradycyjny przepis na kompot. Sezon truskawkowy trwa i grzechem byłoby nie skorzystać z dostępności tych pysznych owoców. Tak więc zapraszam Was właśnie na kompot truskawkowy.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Składniki
Truskawki płuczemy, pozbawiamy szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się truskawek dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, następnie studzimy i przelewamy do dzbanka.