Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z truskawek do obiadu (klasyczny)

Kompot z truskawek do obiadu (klasyczny)

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48509

Dodano:

Odsłon: 542

Dzisiaj banalnie prosty, tradycyjny przepis na kompot. Sezon truskawkowy trwa i grzechem byłoby nie skorzystać z dostępności tych pysznych owoców. Tak więc zapraszam Was właśnie na kompot truskawkowy.

Składniki

  • świeże truskawki 700g
  • cukier 4 łyżki
  • woda 1.2 litra
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki płuczemy, pozbawiamy szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.
    Do gotujących się truskawek dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, następnie studzimy i przelewamy do dzbanka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń