Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z truskawek i rabarbaru

Kompot z truskawek i rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 77964

Dodano:

Odsłon: 588

Witam serdecznie, truskawki już są, rabarbar również, więc można przygotować pyszny kompot z truskawkami i rabarbarem. Kompot jest bardzo smaczny, słodziutki i na pewno będzie smakował dzieciom jak i dorosłym. Polecam przygotować taki kompocik na upalne dni.

Składniki

  • 500 g truskawek
  • 500 g rabarbaru
  • szklanka cukru – można dodać miód, ksylitol, cukier trzcinowy
  • i około 2 L wody
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do wody dodaję cukier, mieszam i zagotowuję.

    Umyte owoce kroję na mniejsze kawałki i dodaję do gotującej się wody. Od dodania owoców i ponownego zagotowania się wody, kompot gotuję około 3 minut. Następnie odstawiam do wystudzenia.

    Gotowy kompot przecedzam i podaję.

    Kompot z truskawkami i rabarbarem jest gotowy. Życzę smacznego.
    Pozdrawiam Babcia Ewa

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń