Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z jabłek i wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone jabłka, z których usuwamy środek. Można je obrać ze skórki, ale ze skórką kompot wyjdzie lepszy. Dodajemy obrany kawałek imbiru i goździki. Zalewamy wszystko wodą. Gotujemy ,aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dodajemy cukier waniliowy oraz słodzimy do smaku. Nalewamy do szklaneczek.