Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z jabłek i wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326607
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16949
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326607
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12115
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16949
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone jabłka, z których usuwamy środek. Można je obrać ze skórki, ale ze skórką kompot wyjdzie lepszy. Dodajemy obrany kawałek imbiru i goździki. Zalewamy wszystko wodą. Gotujemy ,aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dodajemy cukier waniliowy oraz słodzimy do smaku. Nalewamy do szklaneczek.