Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z jabłek i wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117243
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3029
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1709
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1356
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117243
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3029
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1709
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1356
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone jabłka, z których usuwamy środek. Można je obrać ze skórki, ale ze skórką kompot wyjdzie lepszy. Dodajemy obrany kawałek imbiru i goździki. Zalewamy wszystko wodą. Gotujemy ,aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dodajemy cukier waniliowy oraz słodzimy do smaku. Nalewamy do szklaneczek.