Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z jabłek i wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4429
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5892
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12660
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4429
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5892
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12660
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone jabłka, z których usuwamy środek. Można je obrać ze skórki, ale ze skórką kompot wyjdzie lepszy. Dodajemy obrany kawałek imbiru i goździki. Zalewamy wszystko wodą. Gotujemy ,aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dodajemy cukier waniliowy oraz słodzimy do smaku. Nalewamy do szklaneczek.