Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na rumie, więc musi być wyśmienity ;-)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 60
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 60
Składniki
Śmietankę przelewamy do garnka, dodajemy Nutellę, przyprawę (wybieramy taką, która nie zawiera mąki) i cukier. Podgrzewamy bardzo wolno i mieszamy tylko do momentu, kiedy rozpuści się Nutella. Odstawiamy do wystudzenia.
Wystudzoną masę miksujemy stopniowo dolewając rum. Rozlewamy do butelek i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. No i gotowe, smacznego !!! WESOŁYCH ŚWIĄT !!!