Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na święta
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 70
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 70
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 96
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 41
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 70
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 70
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 96
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 41
Składniki
Wlać mleko do garnka, dodać krówki i podgrzewać do rozpuszczenia się ich.
Wódkę schłodzić.
Po rozpuszczeniu krówek i wystudzeniu wstawić garnek do lodówki na ok. pół godziny.
Wymieszać mleko (najlepiej mikserem), dolać wódkę (ja dolałam niecałe 0,5 l) i wymieszać, przelać do butelek i wstawić do lodówki.
Likier powinno się zostawić w lodówce na 1-2 tyg. żeby się przegryzł.