Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na święta
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1314
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39413
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1314
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39413
Składniki
Wlać mleko do garnka, dodać krówki i podgrzewać do rozpuszczenia się ich.
Wódkę schłodzić.
Po rozpuszczeniu krówek i wystudzeniu wstawić garnek do lodówki na ok. pół godziny.
Wymieszać mleko (najlepiej mikserem), dolać wódkę (ja dolałam niecałe 0,5 l) i wymieszać, przelać do butelek i wstawić do lodówki.
Likier powinno się zostawić w lodówce na 1-2 tyg. żeby się przegryzł.