Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na święta
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16835
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 836
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16835
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 97
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 314
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 836
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23757
Składniki
Wlać mleko do garnka, dodać krówki i podgrzewać do rozpuszczenia się ich.
Wódkę schłodzić.
Po rozpuszczeniu krówek i wystudzeniu wstawić garnek do lodówki na ok. pół godziny.
Wymieszać mleko (najlepiej mikserem), dolać wódkę (ja dolałam niecałe 0,5 l) i wymieszać, przelać do butelek i wstawić do lodówki.
Likier powinno się zostawić w lodówce na 1-2 tyg. żeby się przegryzł.