Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na święta
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8441
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8441
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Składniki
Wlać mleko do garnka, dodać krówki i podgrzewać do rozpuszczenia się ich.
Wódkę schłodzić.
Po rozpuszczeniu krówek i wystudzeniu wstawić garnek do lodówki na ok. pół godziny.
Wymieszać mleko (najlepiej mikserem), dolać wódkę (ja dolałam niecałe 0,5 l) i wymieszać, przelać do butelek i wstawić do lodówki.
Likier powinno się zostawić w lodówce na 1-2 tyg. żeby się przegryzł.