Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2011
Dla wzmocnienia organizmu przed jesienno- zimowymi infekcjami polecam kurację imbirowo - miodową. Imbir ma wiele właściwości: przeciwwirusowa, rozgrzewającą, przeciwbólowa, przeciwzapalna, ułatwiająca trawienie. Więcej na paulinka-to-ja.blogspot.com
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 89
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 38
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 64
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 89
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 38
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 64
Składniki
Imbir obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy szklanką wody i gotujemy 30 minut. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do przestudzenia. Do ciepłego płynu dodajemy miód i mieszamy.
Taką kurację należy pic 3 razy dziennie po łyżeczce, w okresie zwiększonej zachorowalnosci. Najlepiej dodac do herbtaty, gdyż imbir jest ostry w smaku.