Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2011
Dla wzmocnienia organizmu przed jesienno- zimowymi infekcjami polecam kurację imbirowo - miodową. Imbir ma wiele właściwości: przeciwwirusowa, rozgrzewającą, przeciwbólowa, przeciwzapalna, ułatwiająca trawienie. Więcej na paulinka-to-ja.blogspot.com
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1609
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1609
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 358
Składniki
Imbir obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, zalewamy szklanką wody i gotujemy 30 minut. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do przestudzenia. Do ciepłego płynu dodajemy miód i mieszamy.
Taką kurację należy pic 3 razy dziennie po łyżeczce, w okresie zwiększonej zachorowalnosci. Najlepiej dodac do herbtaty, gdyż imbir jest ostry w smaku.