Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwas chlebowy pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do słoika i zalać letnią przegotowaną wodą. Odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie przecedzić. Dodać pokruszone drożdże, posłodzić, wymieszać i ponownie odstawić, ale tym razem na 12 godzin.
Do butelek wsypać trochę rodzynek. Wlać kwas, odstawić na 2 godziny. Zamknąć i schować do lodówki.