Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwas chlebowy pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 30
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1074
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 374
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 30171
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 30
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1074
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 374
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 30171
Składniki
Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do słoika i zalać letnią przegotowaną wodą. Odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie przecedzić. Dodać pokruszone drożdże, posłodzić, wymieszać i ponownie odstawić, ale tym razem na 12 godzin.
Do butelek wsypać trochę rodzynek. Wlać kwas, odstawić na 2 godziny. Zamknąć i schować do lodówki.