Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwas chlebowy pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8070
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 380
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8070
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 380
Składniki
Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do słoika i zalać letnią przegotowaną wodą. Odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie przecedzić. Dodać pokruszone drożdże, posłodzić, wymieszać i ponownie odstawić, ale tym razem na 12 godzin.
Do butelek wsypać trochę rodzynek. Wlać kwas, odstawić na 2 godziny. Zamknąć i schować do lodówki.