Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwas chlebowy pochodzi z 543. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 926
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 136
Waniliowe babeczki bez jajek i z mlekiem bez laktozy. Pyszne i proste. Świetn...
Odsłon: 118
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 926
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 136
Waniliowe babeczki bez jajek i z mlekiem bez laktozy. Pyszne i proste. Świetn...
Odsłon: 118
Składniki
Chleb pokroić w kostkę, wrzucić do słoika i zalać letnią przegotowaną wodą. Odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie przecedzić. Dodać pokruszone drożdże, posłodzić, wymieszać i ponownie odstawić, ale tym razem na 12 godzin.
Do butelek wsypać trochę rodzynek. Wlać kwas, odstawić na 2 godziny. Zamknąć i schować do lodówki.