Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lemoniada brazylijska to wyjątkowo orzeźwiający, a jednocześnie sycący napój, bardzo popularny w Brazylii, który zupełnie różni się od tej znanej nam lemoniady, ale również rewelacyjnie odnajdzie się na upały. Lemoniada w takiej postaci ma wyjątkową, kremową konsystencję i nawet ciężko mówić o niej jak o napoju, ponieważ jest już prawie przepysznym, płynnym deserem. Dla jednych goryczkowość skórki wymaga dodatków w postaci cukru, a inni chwalą sobie ten specyficzny smak. Niemniej można zachować balans dodatków w takiej postaci, jakiej lubimy. To idealny napój na letnie, gorące dni.
sitko, blender
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2466
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3602
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4473
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13087
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2466
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3602
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4473
Składniki
Przecedź przez sitko zblendowany napój, aby usunąć skórki i fragmenty miąższu.
Tak przygotowany napój przelej do blendera i połącz ze skondensowanym mlekiem. Blenduj aż do uzyskania jednolitego napoju.
Lemoniadę przelej do szklanki i dodaj kostki lodu. Udekoruj plasterkiem limonki bok szklanki, a sam napój posyp wiórkami kokosowymi dla smaku.
Umyj limonki i nie obieraj ich ze skórek. Pokrój na drobne części. Pamiętaj, że za chwilę będziesz blendować limonkę, więc pokrój ją na kilka części.
Dodaj wodę do limonek i zblenduj. Blenduj przez około minutę