Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie upały sprawiły, że nie chcę mi się za bardzo przygotowywać treściwych potraw, zwłaszcza, że domownikom nie bardzo chce się jeść. Dlatego w tym tygodniu postawiłam na przepyszne lemoniady i napoje. Dzisiaj orzeźwiająca lemoniada z dodatkiem cytryny, mięty i zamrożonych malin, które jeszcze odkopałam w zamrażalce. Zapraszam!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Cytrynę i mięte dokładnie umyć. Cukier trzcinowy rozpuścić w małej ilości ciepłej wody. Do dzbanka dodać listki mięty, pokrojoną w plastry cytrynę, mrożone maliny i rozpuszczony cukier trzcinowy. Całość zalać wodą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby "przegryzły się" smaki.
Najlepiej smakuję mocno zimna.
Smacznego :)