Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie upały sprawiły, że nie chcę mi się za bardzo przygotowywać treściwych potraw, zwłaszcza, że domownikom nie bardzo chce się jeść. Dlatego w tym tygodniu postawiłam na przepyszne lemoniady i napoje. Dzisiaj orzeźwiająca lemoniada z dodatkiem cytryny, mięty i zamrożonych malin, które jeszcze odkopałam w zamrażalce. Zapraszam!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1037
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12946
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1037
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12946
Składniki
Cytrynę i mięte dokładnie umyć. Cukier trzcinowy rozpuścić w małej ilości ciepłej wody. Do dzbanka dodać listki mięty, pokrojoną w plastry cytrynę, mrożone maliny i rozpuszczony cukier trzcinowy. Całość zalać wodą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby "przegryzły się" smaki.
Najlepiej smakuję mocno zimna.
Smacznego :)