Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnie upały sprawiły, że nie chcę mi się za bardzo przygotowywać treściwych potraw, zwłaszcza, że domownikom nie bardzo chce się jeść. Dlatego w tym tygodniu postawiłam na przepyszne lemoniady i napoje. Dzisiaj orzeźwiająca lemoniada z dodatkiem cytryny, mięty i zamrożonych malin, które jeszcze odkopałam w zamrażalce. Zapraszam!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 655
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 655
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Składniki
Cytrynę i mięte dokładnie umyć. Cukier trzcinowy rozpuścić w małej ilości ciepłej wody. Do dzbanka dodać listki mięty, pokrojoną w plastry cytrynę, mrożone maliny i rozpuszczony cukier trzcinowy. Całość zalać wodą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby "przegryzły się" smaki.
Najlepiej smakuję mocno zimna.
Smacznego :)