Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ogródku mojej mamy zakwitła lawenda. Do tej pory używałam jej do dekoracji i dla zapachu, ale tym razem postanowiłam zrobić z niej pyszny napój
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5722
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 460
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5722
Składniki
Lawendę zalewamy ok połową szklanki wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie przelewamy przez sitko. Kiedy wystygnie do temperatury pokojowej dodajemy miód i mieszamy. Dolewamy do 1 litra zimnej wody i dodajemy sok z cytryny. Dodajemy lód w kostkach. Podajemy w szklankach z lodem