Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ogródku mojej mamy zakwitła lawenda. Do tej pory używałam jej do dekoracji i dla zapachu, ale tym razem postanowiłam zrobić z niej pyszny napój
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2606
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 709
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2606
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 709
Składniki
Lawendę zalewamy ok połową szklanki wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie przelewamy przez sitko. Kiedy wystygnie do temperatury pokojowej dodajemy miód i mieszamy. Dolewamy do 1 litra zimnej wody i dodajemy sok z cytryny. Dodajemy lód w kostkach. Podajemy w szklankach z lodem