Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, orzeźwiająca i bardzo lekka lemoniada malinowa. Warto ją wypróbować w sezonie na owoce, bo wtedy smakuje najlepiej. Przygotowanie napoju nie jest skomplikowane i wymaga tylko kilku składników. Lemoniada świetnie sprawdzi się latem, szczególnie podczas upałów.
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 127
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 85
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 550
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24914
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 127
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 85
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 550
Składniki
Umyj dokładnie maliny i lekko odsącz z nadmiaru wody. Kilka sztuk odłóż na później, a pozostałe wrzuć do garnka lub kielicha od blendera. Zmiksuj na jednolitą masę.
Powstałą owocową papkę dokładnie przetrzyj przez sito, zlewając sok do dzbanka.
Do dzbanka z sokiem z malin wlej zimną wodę. Wyciśnij sok z cytryny i również dodaj do naczynia. Wsyp cukier i zamieszaj dokładnie, aby składniki się połączyły.
Przelej lemoniadę malinową do szklanek. Udekoruj pozostawionymi na początku malinami, dodaj listki mięty i plasterki cytryny. Jeśli wolisz mocniej schłodzone napoje, wrzuć kilka kostek lodu. Gotowe!