Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idzie kolejna fala upałów. Wczoraj na jednym z dużych portali info widziałam newsa "nadchodzi Lucyfer z Włoch" - tak nazwali trn układ pogodowy jakoś trzeba będzie się obronić, więc proponuję Lemoniadę truskawkową . Bo wcale nie musi być z cytryny. Choć nie da się ukryć, że każda lemoniada, nawet taka, musi mieć jej choć troszkę Orzeźwiająca, jednoznacznie kojarząca się z latem, świeżymi owocami, ogrodem, piknikiem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19160
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 19160
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 125
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 275
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 354
Składniki
Truskawki zmiksować z cukrem i cukrem z wanilią. Dodać sok z cytryny, zmiksować. Przecedzić przez gęste sitko. Do butelki (albo dzbanka), w której będziecie przechowywać lemoniadę włożyć gałązki świeżej mięty. Wlać "zaprawę" z truskawek. Dodać wodę. Lemoniada truskawkowa gotowa. Podawać z listkami świeżej mięty i oczywiście przechowywać w lodówce. Aha, wlewajcie powoli, bo się trochę spieni na wierzchu (na smak nie wpływa).