Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na upały! Orzeźwiająca lemoniada z ogórkami, cytryną, limonką, miętą i lodem. Doskonale nawadnia organizm, a do tego świetnie smakuje. Koniecznie przetestujcie ten przepis latem.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
Ogórka myjemy, kroimy w bardzo cienkie plasterki i przekładamy do dzbanka. Wyciskamy sok z jednej cytryny i połówki limonki. Pozostałą część limonki i drugą cytrynę kroimy na plasterki. Wszystko przekładamy do dzbanka. Jeśli lubimy słodsze napoje, możemy opcjonalnie rozpuścić 2 łyżki cukru w 3 łyżkach wrzątku i dodać do dzbanka.
Na koniec dodajemy lód i listki mięty, całość zalewamy wodą, mieszamy i od razu podajemy.