Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na upały! Orzeźwiająca lemoniada z ogórkami, cytryną, limonką, miętą i lodem. Doskonale nawadnia organizm, a do tego świetnie smakuje. Koniecznie przetestujcie ten przepis latem.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Ogórka myjemy, kroimy w bardzo cienkie plasterki i przekładamy do dzbanka. Wyciskamy sok z jednej cytryny i połówki limonki. Pozostałą część limonki i drugą cytrynę kroimy na plasterki. Wszystko przekładamy do dzbanka. Jeśli lubimy słodsze napoje, możemy opcjonalnie rozpuścić 2 łyżki cukru w 3 łyżkach wrzątku i dodać do dzbanka.
Na koniec dodajemy lód i listki mięty, całość zalewamy wodą, mieszamy i od razu podajemy.