Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na upały! Orzeźwiająca lemoniada z ogórkami, cytryną, limonką, miętą i lodem. Doskonale nawadnia organizm, a do tego świetnie smakuje. Koniecznie przetestujcie ten przepis latem.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75327
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 525
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75327
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Składniki
Ogórka myjemy, kroimy w bardzo cienkie plasterki i przekładamy do dzbanka. Wyciskamy sok z jednej cytryny i połówki limonki. Pozostałą część limonki i drugą cytrynę kroimy na plasterki. Wszystko przekładamy do dzbanka. Jeśli lubimy słodsze napoje, możemy opcjonalnie rozpuścić 2 łyżki cukru w 3 łyżkach wrzątku i dodać do dzbanka.
Na koniec dodajemy lód i listki mięty, całość zalewamy wodą, mieszamy i od razu podajemy.