Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na blogu zamieszczam ostatnio wykonany przeze mnie likier. Idealnie nadaje się na przyjęcie gości, na rozgrzanie w zimowy wieczór, pasuje również jako dodatek do lodów czy innych deserów.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Składniki
Kakao i kawę wymieszać z gorącym mlekiem, żeby składniki się rozpuściły i nie było grudek. Do miski wlać mleko skondensowane i śmietankę, wymieszać. Dodałam rozpuszczone w mleku kakao i kawę i ekstrakt waniliowy. Ekstraktu nie należy zastępować „aromatami”. Wszystko razem dobrze wymieszać. Nie przerywając mieszania małym strumieniem wlewać wódkę. Gotowy likier można przelać do butelki.