Do góry

Napoje Przepis na:

Likier czekoladowy:

Likier czekoladowy:

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 2726

Dodano:

Odsłon: 581

Na jesienne i zimowe wieczory , dobrze mieć w barku coś smacznego i rozgrzewającego. Dziś proponuję likier czekoladowy. Jeśli lubimy likier trochę słabszy, dodajmy więcej mleka.

Składniki

  • 1/2 litra spirytusu
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g)
  • 2 szklanki mleka
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • (Można dodać łyżeczkę cukru z prawdziwą wanilią) ale ja nie dodałam)
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować. Zestawić z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia.
    Schłodzić.
    Połączyć z mlekiem skondensowanym i spirytusem.Przelać do słoja 2-litrowego .
    Odstawić na 5 dni do lodówki. Od czasu do czasu wstrząsnąć słojem.
    Rozlać do butelek. Przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń