Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczny likier z mlecznej i gorzkiej czekolady z dodatkiem whiskey. Sprawdzi się samodzielnie, do kawy lub lodów. Jest idealny na zimne jesienne wieczory.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3815
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 249
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3815
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 249
Składniki
Obie czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i podgrzewamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy mleko. Mieszamy, aż czekolada połączy się z mlekiem. Na końcu dodajemy spirytus i whiskey. Po wymieszaniu i ostygnięciu wlewamy do butelek. Nie lejcie do pełna, aby potem łatwo było wymieszać. Likier trzymamy w lodówce. Jest gęsty, więc przed piciem trzeba mocno potrząsnąć butelką, a najlepiej wyjąć z lodówki 10 minut przed podaniem.