Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy likier dla wszystkich wielbicieli kawy. Zrób już teraz, na święta będzie jak znalazł. Likier kawowy sprawdzi się jako dodatek do świątecznych ciast i deserów. Można go również sprezentować bliskim podczas rodzinnych spotkań.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31026
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3681
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5539
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31026
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3681
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5539
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalej wrzątkiem i wymieszaj do rozpuszczenia.
Do rondelka przełóż mleko zagęszczone. Dodaj cukier. Składniki podgrzewaj cały czas mieszając, do rozpuszczenia.
Zagęszczone mleko zestaw z palnika. Wlej rozpuszczoną kawę. Składniki wymieszaj, odstaw rondelek do wystudzenia.
Na koniec dodaj spirytus. Ponownie wymieszaj składniki. Likier przelej do butelki.
Likier kawowy można pić już na drugi dzień po przygotowaniu. Lepiej smakuje jednak po odstaniu kilka dni w lodówce.
Gotowy likier kawowy podawaj jako trunek do świątecznych deserów lub ładnie zapakuj i sprezentuj bliskiej osobie podczas odwiedzin.