Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, słodki i aromatyczny likier na bazie cukierków “kukułka”. Łatwy i szybki w wykonaniu. Świetnie sprawdzi się jako oryginalny, świąteczny prezent.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Składniki
Kukułki rozdrabniamy w mikserze (można użyć całych, ale sporo wydłuży to czas przygotowania).
Rozdrobnione cukierki przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i lekko podgrzewając, rozpuszczamy je (nie dopuszczamy do zagotowania mleka).
Rozpuszczone kukułki odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie dolewamy wódkę i dokładnie mieszamy.
Gotowy likier przelewamy do butelek.
Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia.
*moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanej wódki Miłej degustacji!