Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, słodki i aromatyczny likier na bazie cukierków “kukułka”. Łatwy i szybki w wykonaniu. Świetnie sprawdzi się jako oryginalny, świąteczny prezent.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8066
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8066
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 376
Składniki
Kukułki rozdrabniamy w mikserze (można użyć całych, ale sporo wydłuży to czas przygotowania).
Rozdrobnione cukierki przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i lekko podgrzewając, rozpuszczamy je (nie dopuszczamy do zagotowania mleka).
Rozpuszczone kukułki odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie dolewamy wódkę i dokładnie mieszamy.
Gotowy likier przelewamy do butelek.
Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia.
*moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanej wódki Miłej degustacji!