Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Likier lekka Inka"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 154
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 154
Składniki
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Kremówkę i mleko lekko podgrzewam z cukrem i kawą Inką. Mieszam, aż kawa się rozpuści. Chłodzę.
Myję i wyparzam butelkę. Wlewam do niej spirytus, wódkę i wodę, potrząsam butelką. Dolewam śmietankę z mlekiem i kawą. Znów wstrząsam. Potem odstawiam nalewkę w chłodne miejsce na kilka dni, żeby się przegryzła.
15 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 1,60 złŹródło: Kobieta i życie