Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, mocno czerwony likier malinowy, idealny na przeziębienie i zły nastrój :) Przepis z książki \"Nalewki, likiery i wina domowe\".
Oczyszczone i umyte owoce miksujemy i przecieramy przez sitko. Dodajemy cukier, mieszamy aż się rozpuści i przelewamy do wyparzonego słoika. Przykrywamy jałową gazą i odstawiamy na 2 dni w ciepłe miejsce (np. na słoneczny parapet). Po 2 dniach wlewamy alkohol i dokładnie mieszamy. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie likier przelewamy przed gazę lub filtr do kawy. Ponownie wlewamy do słoika i odstawiamy na tydzień do sklarowania. Gdy osad opadnie na dno zlewamy czysty likier, a osad przelewamy przez sitko wyłożone bibułą filtracyjną lub podwójnie złożoną warstwą papierowych ręczników.
Gęsty, słodki i aromatyczny likier na bazie cukierków “kukułka”. Łatwy i szyb...
Odsłon: 10539
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 21
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 28
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 315
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 21
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 28
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 315
Składniki
Oczyszczone i umyte owoce miksujemy i przecieramy przez sitko. Dodajemy cukier, mieszamy aż się rozpuści i przelewamy do wyparzonego słoika. Przykrywamy jałową gazą i odstawiamy na 2 dni w ciepłe miejsce (np. na słoneczny parapet). Po 2 dniach wlewamy alkohol i dokładnie mieszamy. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 3 dni. Po tym czasie likier przelewamy przed gazę lub filtr do kawy. Ponownie wlewamy do słoika i odstawiamy na tydzień do sklarowania. Gdy osad opadnie na dno zlewamy czysty likier, a osad przelewamy przez sitko wyłożone bibułą filtracyjną lub podwójnie złożoną warstwą papierowych ręczników.
Przepisy Napoje
Napoje
Domowa anyżówka
Napoje
Koktajl na płaski brzuch
Napoje
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
Napoje
Nalewka z ziela angielskiego
Domowa anyżówka
Nalewka z ziaren anyżu - czyli popularna anyżówka - ma bardzo charakterystycz...
Odsłon: 2032
Koktajl na płaski brzuch
Koktajl na płaski brzuch to pogromca tłuszczu, ale także potęga przeciwutleni...
Odsłon: 30543