Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to likier z czasów "kartkowych" - chcial- nie chcial kupil wódkę bo byla na kartki! :-)) To jest calkiem niezle.... i nic nie trzeba gotować ;-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 615
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 604
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 615
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3774
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 333
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 604
Składniki
Do wyparzonego sloika o szerokim wlocie wsypac 23 lyżeczki cukru.
Nieobraną (ale umytą) pomarańcz nakluć i w naklucia wcisnąć 46 ziarenek kawy (naszpikować). Wlożyć do sloika, na cukier.
Zalać wódką - ale nie mieszać!!! Sloik zakręcić zakrętką. (może być "weck" !!! - ma szeroki wlot i szczelne zamknięcie)
2 tygodnie trzymać zamknięte, w twmp. pokojowej. Po tym czasie zlać likier do karafki.