Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobry sposób na wykorzystanie mocno nasiąkniętych alkoholem owoców wiśni, do zrobienia likieru wiśniowego. Nic tak nie wyciągnie alkoholu z owoców jak cukier. Likier rozgrzewający :)
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 219
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 143
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 523
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 219
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 143
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 523
Składniki
Owoce wiśni wykorzystane do zrobienia nalewki, zasypujemy w słoju cukrem trzcinowym. Potrząsamy codziennie słojem do momentu rozpuszczenia się cukru. Słój wynosimy do ciemnej i chłodnej piwnicy na minimum 5 miesięcy. Po tym okresie zlewam gotowy likier do butelki (700 ml). Likier degustujemy mocno schłodzony.