Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobry sposób na wykorzystanie mocno nasiąkniętych alkoholem owoców aronii do zrobienia likieru aroniowego. Nic tak nie wyciągnie alkoholu z owoców jak cukier. Likier rozgrzewający.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 185
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7544
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 185
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7544
Składniki
Owoce aronii wykorzystane do zrobienia nalewki, zasypujemy w słoju cukrem trzcinowym. Potrząsamy codziennie słojem do momentu rozpuszczenia się cukru.
Słój wynosimy do ciemnej i chłodnej piwnicy na minimum 5 miesięcy. Po tym okresie zlewam gotowy likier do butelki (700 ml). Likier degustujemy mocno schłodzony.