Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobry sposób na wykorzystanie mocno nasiąkniętych alkoholem owoców aronii do zrobienia likieru aroniowego. Nic tak nie wyciągnie alkoholu z owoców jak cukier. Likier rozgrzewający.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1588
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420967
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1922
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1588
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420967
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1922
Składniki
Owoce aronii wykorzystane do zrobienia nalewki, zasypujemy w słoju cukrem trzcinowym. Potrząsamy codziennie słojem do momentu rozpuszczenia się cukru.
Słój wynosimy do ciemnej i chłodnej piwnicy na minimum 5 miesięcy. Po tym okresie zlewam gotowy likier do butelki (700 ml). Likier degustujemy mocno schłodzony.