Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Składniki
Kokos -10 dag. wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 3 dni(codziennie wstrząsamy słoikiem) .Po 3 dniach kokos odcedzamy na plastikowym sitku dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2 procent zagotowujemy z 10 dag. kokosu i gorące odcedzamy dokładnie(powinna nam zostać szklanka mleka ) i studzimy.Spitytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową puszki niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem ,zlewamy do butelki i wstawiamy do lodówki na kilka dni aby sie przegryzło.Miłego delektowania.
Porada:Kokos który nam został z moczenia w spirytusie mieszamy z puszką mleka skondensowanego słodzonego i przekładamy wafle i mamy pyszne pijane wafelki kokosowe polecam.