Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1469
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1326
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 985
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1469
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1326
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 985
Składniki
Kokos -10 dag. wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 3 dni(codziennie wstrząsamy słoikiem) .Po 3 dniach kokos odcedzamy na plastikowym sitku dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2 procent zagotowujemy z 10 dag. kokosu i gorące odcedzamy dokładnie(powinna nam zostać szklanka mleka ) i studzimy.Spitytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową puszki niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem ,zlewamy do butelki i wstawiamy do lodówki na kilka dni aby sie przegryzło.Miłego delektowania.
Porada:Kokos który nam został z moczenia w spirytusie mieszamy z puszką mleka skondensowanego słodzonego i przekładamy wafle i mamy pyszne pijane wafelki kokosowe polecam.