Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1862
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1862
Składniki
Kokos -10 dag. wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 3 dni(codziennie wstrząsamy słoikiem) .Po 3 dniach kokos odcedzamy na plastikowym sitku dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2 procent zagotowujemy z 10 dag. kokosu i gorące odcedzamy dokładnie(powinna nam zostać szklanka mleka ) i studzimy.Spitytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową puszki niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem ,zlewamy do butelki i wstawiamy do lodówki na kilka dni aby sie przegryzło.Miłego delektowania.
Porada:Kokos który nam został z moczenia w spirytusie mieszamy z puszką mleka skondensowanego słodzonego i przekładamy wafle i mamy pyszne pijane wafelki kokosowe polecam.